Σ. Ξηροφώτος: “Δεν εκμεταλλευτήκαμε το ρίσκο του αντιπάλου”

Δηλώσεις μετά τη νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στον Απ. Πόντου έκανε ο προπονητής της ομάδας μας Στέφανος Ξηροφώτος.

Αναλυτικά:

“Σχετικά με το ματς, μετά το 30′ υπήρχε ένα καλό κομμάτι για εμάς. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε, κάναμε και κάποιες κλασικές ευκαιρίες, είχαμε και το δοκάρι. Δεν έγινε όμως το 2-0 και στη φάση που είχε ο αντίπαλος στο 90′ ήμασταν τυχεροί και ικανοί με τον Ξενοδόχοβ που αποσόβησε το 1-1. Είναι ένα μάθημα όσον αφορά τη διαχείριση του παιχνιδιού και είναι προβληματικό και μόνο που χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη. Έπρεπε να κυνηγήσουμε καλύτερα το 2-0. Όταν οπισθοχωρείς είναι πιο εύκολο να δεχτείς γκολ, ενώ είσαι πιο ασφαλής όταν επιτίθεσαι. Είχαμε παθητική συμπεριφορά το τελευταίο δεκάλεπτο και θα το πληρώναμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τους 3 βαθμούς. Η εμφάνιση κατά διαστήματα ήταν πολύ καλή, όμως στο ποδόσφαιρο πρέπει να είμαστε σοβαροί μέχρι το 90′, εμείς δεν ήμασταν και είμαστε τυχεροί που έχουμε τους 3 βαθμούς.

Η ουσία είναι πάντα οι βαθμοί, όμως εμείς κοιτάμε όλη τη διαδικασία. Κοιτάμε να βάλουμε προοδευτικά τα παιδιά που ήρθαν πιο μετά ή είχαν προβλήματα τραυματισμών, ώστε να είμαστε πάντα φρέσκοι. Χρειάζεται σωστή δουλειά αυτό, ώστε να παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι. Σήμερα αξίζαμε το 2-0, όμως στο τέλος ήμασταν τυχεροί. Ήμασταν πολύ επιθετικοί ως ομάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε μία αντεπίθεση και εκεί ήταν ικανός ο τερματοφύλακας μας, είχε και ο αντίπαλος δύο ευκαιρίες. Εμείς όμως είχαμε πολύ περισσότερες και θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε το μομέντουμ για το 2-0. Όταν μάλιστα ρίσκαρε ο αντίπαλος στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήμασταν παθητικοί και δεν εκμεταλλευτήκαμε τους χώρους, δεν ανακτούσαμε εύκολα τη μπάλα, δεν είχαμε ασφαλείς πάσες και τα φρέσκα παιδιά που μπήκαν δεν πήραν την μπάλα στο χώρο. Οπισθοχωρήσαμε, ο αντίπαλος πήρε το ρίσκο αλλά δεν το πλήρωσε. Δεν εκμεταλλευτήκαμε το ρίσκο του αντιπάλου”.

Κοινοποίηση:

Άλλα νέα