Η θέση του Ολυμπιακού Βόλου για το γήπεδο της Νεάπολης

Τα όσα τόνισε σήμερα με δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου, σε ραδιοφωνική αθλητική εκπομπή, μετά τα όσα ανέφερε για το γήπεδο της Νεάπολης ο προπονητής μας, Γιώργος Βαζάκας, δεν μας αφήνουν αμέτοχους. Οφείλουμε, δε, να απαντήσουμε, βάσει της πραγματικότητας.

Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να μπούμε σε αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή, όπως και με κανέναν συμπολίτη μας. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι όπως ακριβώς τα εξέφρασε ο δήμαρχος Βόλου.

Το γήπεδο της Νεάπολης δεν είναι καν χώρος για να βόσκουν πρόβατα. Ευθύνη της διοίκησης για το κατάντημα του αγωνιστικού χώρου θα ήταν, αν δεν είχε παραδώσει το γήπεδο στις 30/6/2021, όπως το είχε παραλάβει. Σε άριστη κατάσταση.

Το διάστημα που μεσολάβησε από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, δεν ήταν υποχρέωσή μας να συντηρήσουμε το γήπεδο. Την υποχρέωση αυτή είχε ο Δήμος Βόλου και όσες ομάδες το χρησιμοποίησαν για προπονήσεις, φιλικούς και επίσημους αγώνες.

Έγινε, τότε, παράδοση-παραλαβή από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στον Δήμο Βόλου. Από τις 30/6/2021 μέχρι και σήμερα, όσες φορές χρησιμοποιήσαμε το γήπεδο, πήραμε παραχωρητήριο από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Για την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας στις 9/8/2021, καθώς και για το φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας στις 10/10/2021.

Δεν έχουμε προχωρήσει ακόμη σε υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού με τον Δήμο Βόλου. Απλά έχουμε έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιώργο Βλιώρα, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία, προκειμένου να καταβάλουμε το ποσό των 7.000 ευρώ, ως εγγυητική (σε ποιον άλλο δήμο, άραγε, υπάρχει εγγυητική για την παραχώρηση δημοτικού γηπέδου;), συν 300 ευρώ το μήνα για ενοίκιο, συν τη συντήρηση του γηπέδου.

Άρα, ο Δήμος Βόλου δεν μας παραχώρησε το γήπεδο με αντίτιμο 50 ευρώ το μήνα. Αυτή είναι η πραγματικότητα…

Εμείς θα είμαστε υπόλογοι στο Δήμο Βόλου για το διάστημα που θα μας παραχωρηθεί το γήπεδο, με την σύμβαση που θα υπογράψουμε, την οποία δεσμευόμαστε να τηρήσουμε μέχρι το τέλος της.

Αν όντως, εμείς είχαμε την εξ ολοκλήρου αποκλειστικότητα του γηπέδου, θα είχαμε φροντίσει να μπούμε στη διαδικασία συντήρησης του αγωνιστικού χώρου, για να θυμίζει η Νεάπολη ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Απόδειξη, πως το γήπεδο δεν μας παραχωρήθηκε για αποκλειστική χρήση, αποτελεί το γεγονός, πως στο γήπεδο της Νεάπολης πραγματοποιήθηκε ο αγώνας Κυπέλλου του Θησέα με τον Πανσερραϊκό στις 26/9/2021, ο αγώνας Κυπέλλου Νίκη-Εργοτέλης στις 6/10/2021 και το φιλικό παιχνίδι της ομάδας Κ19 του Βόλου με τον Θησέα στις 9/10/2021.

Άρα, για ποια αποκλειστική χρήση μιλάμε;

Σεβόμενοι, ωστόσο, τις αρχές και τις αξίες, τιμώντας την ομάδα, τους ποδοσφαιριστές μας και τον κόσμο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με δικά της έξοδα, ανέθεσε στον αρμόδιο εργολάβο-συντηρητή του γηπέδου, να προχωρήσει σε επανασπορά του χλοοτάπητα.

Εμείς αυτό που ζητάμε είναι ίση μεταχείριση. Τίποτα παραπάνω. Επιθυμούμε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Κοινοποίηση:

Άλλα νέα